מכינה בכימיה ומתמטיקה לתלמידים חדשים

תלמיד/ה יקר/ה שלום רב,

ברכות לרגל תחילת לימודיך באוניברסיטה העברית.

לקראת פתיחת שנת הלימודים יתקיים קורס הכנה משולב ומקוצר, שיהווה בסיס והכנה לקורסים הבאים:

מבוא לכימיה – 69107
מתמטיקה לתלמידי כימיה וכדה"א – 80109

ואף יכול לסייע בקורס - פיסיקה כללית – מכניקה לתלמידי כימיה וכדה"א – 77130

הקורס מיועד לתלמידים המתקבלים לשנה א' בחוגים כימיה, מדעי כדור הארץ, מדעי הסביבה, ולתכניות הלימודים המשולבות : כימיה – ביולוגיה, כימיה – פיסיקה.

*חשוב לציין, הקורס מתוכנן להתקיים באופן פרונטאלי .  ייתכן והקורס יועבר למתכונת מקוונת בהתאם להנחיות משרד הבריאות והאוניברסיטה, עדכון יישלח במידת הצורך לכל הנוגעים בדבר.

היקף הקורס - 47 שעות בכימיה ו – 42 שעות במתמטיקה.

מטרות הקורס -

להקנות כלים בסיסיים בכימיה לתלמידים אשר לא למדו כימיה בתיכון ולריענון הידע לאותם תלמידים אשר למדו כימיה לפני זמן, ומעוניינים בכך.
ריענון הרקע המתמטי של התלמידים לקראת שנת הלימודים, ובכך הכנה לקורסי המתמטיקה והפיסיקה הנלמדים בשנה הראשונה.

זוהי הזדמנות פז הניתנת לסטודנטים על מנת לשפר את סיכויי הצלחתם בלימודים, וההשתתפות בקורס מומלצת מאוד על ידי החוג. בפרט, ניסיון העבר מראה שתלמידים שלמדו את הקורס הצליחו להתמודד בצורה טובה יותר עם הקורסים הרלוונטיים בשנת הלימודים הראשונה.

מועדי הקורס – בין התאריכים 22/8/2021 – 14/9/2021 ( אולם, בתאריכים הבאים לא יתקיימו שיעורים : 6-8/9/2021 – ראש השנה).

מיקום הקורס – הקורס יתקיים באולם כימיה 7 שבבניין לוס אנג'לס. התרגילים לדוברי ערבית יתקיימו באולם לוין. מצ"ב מפה של הקמפוס ועליה ציון בניין לוס אנג'לס ( בניין מס' 80 במפה ) ובניין לוין ( בניין מס' 67 ).

שעות הלימודמערכת שעות מצ"ב.

עלות הקורס – סמלית, ועומדת על 150 ₪ בלבד.

אופן רישום ותשלום

1. בשלב הראשון - באמצעות  טופס מקוון באתר החוג לכימיה עד 15.8.2021.
2. בשלב השני – תשלום עבור הקורס יתבצע באמצעות כרטיס אשראי דרך  אתר התשלומים  באתר הפקולטה למדעי הטבע. יש לבחור את סוג התשלום: "קורס הכנה בכימיה".

מערכת התשלומים פתוחה לביצוע התשלום.

*חשוב לציין : תלמידים המעוניינים להקדים את כניסתם למעונות הסטודנטים, ובתנאי שנרשמו לקורס הקיץ, יציינו זאת בטופס ההרשמה לקורס. החוג לכימיה אינו מתחייב לאפשרות זו, והדבר יתבצע בכפוף לאישור הנהלת המעונות.

ביטול הרשמה לקורס – יתקבל בכתב בלבד, ולא יאוחר משלושה ימים לאחר התשלום.

יצירת קשר – לפרטים נוספים ניתן לפנות אלינו, מזכירות החוג לכימיה –

דורית – doritpa@savion.huji.ac.il   , 02-6585267
אילונה – ilonag@savion.huji.ac.il   , 02-6585273

רשימת הנושאים שיילמדו בקורס – בחלוקה לכימיה ולמתמטיקה

כימיה כללית:

1. מושגי יסוד איכותיים: חומר, תכונות פיסיקליות וכימיות, תערובות הומוגניות והטרוגניות, תרכובות, יסודות, אטומים.

2. מבנה האטום: פרוטונים, ניוטרונים, אלקטרונים, מספר אטומי, איזוטופים, משקל אטומי, המבנה

האלקטרוני של האטום, המערכה המחזורית, תכונות מחזוריות של יסודות )רדיוס אטומי, אנרגית יינון,זיקה אלקטרונית( יונים, מתכות, אל-מתכות.

3. קשר כימי : קשר יוני, סריג יוני ותכונותיו, קשר קוולנטי, קשר קוולנטי קוטבי, אלקטרו נגטיביות, מומנט דיפול, המבנים של לואיס, כלל האוקטט, מבנה מרחבי של יונים ומולקולות.

4. סטכיומטריה: נוסחה כימית )נוסחה מולקולארית, נוסחה אמפירית( נומקלטורה כימית, משוואה כימית ואיזונה, תגובה כימית, משקל אטומי ומולקולרי, מושג המול, חישובי מולים ומסה בתגובות כימיות, ריכוז מולרי, חישובים של תגובות בתמיסות מימיות, מיהולים.

5. תגובות חימצון-חיזור, איזון משוואות חימצון-חיזור.

6. חוקי הגזים.

7. שיווי משקל כימי, חומצות ובסיסים, מושג ה – PH.

מתמטיקה :

1. הישר הממשי. קואורדינאטות בישר ובמישור. תת-קבוצות יסודיות של הישר ותחומים במישור,

משוואת ישר.

2. טכניקות אלגבריות, נוסחאות הכפל המקוצר, טיפול בסוגריים, שברים אלגבריים.

3. היכרות עם הפונקציות האלמנטריות וההזזות שלהן.

4. מעגל היחידה במישור. הפונקציות הטריגונומטריות והפונקציות הטריגונומטריות ההפוכות. זהויות

טריגונומטריות.

5. חזקות. פונקציות אקספוננציאליות ולוגריתמיות.

6. נגזרות ואינטגרלים.

7. היכרות ראשונית עם מושג הגבול.